top of page

Du finder Snorrerne 
i Marstals gamle bydel

Snorrerne er smalle, brostensbelagte gangstier, der er lavet for at føre værftsarbejderne og andre havnearbejdere den hurtigste vej fra hjemmet og ned på arbejde og modsat vej hjem igen.

Derfor er de fleste snorrer anlagt vinkelret på havnen, ret praktisk foranstaltning, der heldigvis i stor udstrækning er bevaret, så du selv kan tage turen fra Havnegade og op til?

Du kan her se snorrerne (klik for stort kort) på Google Maps

IMG_5559.jpg
SnorrenLogo.png

SNORRERNE

GoogleMapSnorreme.jpg

SNORRETUR – VEJLEDNING

  • Start fra Havnegade nr. 38 og gå op ad den sydligste snorre mod vest. Snorren munder ud i Søndergade. Gå videre mod Snaregade og ad Snaregade mod havnen. Gå ind i snorren ved brønden, midt på Snaregade. Brønden har været karakteristisk for det gamle Marstal. En brønd, som ofte var fælles for flere huse. Der er nu to muligheder: enten at holde til venstre og gå ud i bunden af Søndergade, eller at holde til højre og kom til en blindgyde lidt oppe ad snorren.  

  • Gå herefter til Kirkestrædes sydlige del, og allerede efter det første hus på højre hjørne, åbenbarer der sig en ny snorre med retning mod havnen. Denne munder ud i den del af Færgestræderne, som har lige numre. En række af Færgestræder (ulige numre) går herfra ned mod Havnegade. Alle disse stræder er et besøg værd.

  • Gå til Havnegade – lige efter Fiolstræde går der en snorre op til Tværgade. Fortsæt ad Tværgade, forbi Strandstræde og gå ned ad den næste snorre, som hedder Lille Skippergade, mod Havnegade. Gå videre ad Havnegade og op ad Toldbodgade og bag hotel Marstal mod højre findes endnu en snorre, som ender ud i Brøndstræde.

  • Gå rundt om hjørnet til venstre og op igennem Dronningestræde og drej til højre ad Brøndstræde ned mod havnen. Der er nu igen to muligheder: at gå lige ud igennem snorren mod Havnegade eller at holde til venstre og gå igennem snorren til Kongensgade og videre ned til Havnegade, som igen følges mod nord et lille stykke – forbi Enighedsstræde.

  • Gå op ad Filosofgangen, som er en lidt bredere og navngiven snorre, som ender op i Teglgade, som derefter følges op til Skovgyden/Kirkestræde, hvor turen afsluttes.

  • GOD TUR!

bottom of page